torsdag 12 februari 2015

Malchic är mer trygg med främmande hästar

Malchic är uppvuxen i en stor flock där nykomlingar var sådana som föddes in i flocken och han såg inte många andra hästar under sin uppväxt. När man stötte på hästar i hagar eller på ridturer blev han orolig och det hände inte ofta förrän vi flyttade till Torna Hällestad utanför Lund. Där fanns massor av hästar och han vande sig fint vid att få möte på ridturerna. Att rida tillsammans med andra hästar som han inte känner har också fungerat bra, men han skulle ha röd rosett i svansen för han vill inte att någon går nära bakom honom.

Igår var vi i ridhuset tillsammans med Helena och Cilnyi och då var en granne där och tränade riddarövningar med svärd och allt. Hon och hennes häst är väldigt samspelta, lugna och harmoniska och Malchic stressade inte upp sig det minsta. Även Cilnyi kände den behagliga atmosfären och det var jättebra träning.

På hemvägen tänkte jag på hur mycket Malchic har utvecklats och jag blir helt varm och rörd. Han är så mycket mer trygg i sig själv och trots att han alltid sett mig som sin människa och litat på mig så behöver man lita på sig själv för att kunna njuta av sann trygghet.



1 kommentar: