måndag 14 juli 2014

Söndagssjötur i rasande tempo och med hundinslag

Efter allt pyssel med Adilliya på lördagen var det dags för Malchic att rastas ordentligt igår och vilken ridtur det blev :-) Tolstoy och Helena tog hästtransporten till skogen där vi möttes och red ner till sjön. Hästarna var verkligen pigga och bjöd på härliga galopper och fina travsträckor. Vädret hade slagit om så det var inte så fasligt varmt och inte så mycket insekter, vilket vi alla njöt lite extra av.

Nere vid sjön mötte hundarna upp oss och Nimrod och Tolstoy kämpade om vem som kunde busa mest på stranden :-) Jag höll i Malchics rep för annars hade det nog kunnat bli för livat... Riktigt kul att se Tolstoys superbusiga sida för han är ju samtidigt så snäll även om han kan vara lite okoncentrerad... Önskar att jag fångat lite bilder på det för han är verkligen vacker när han showar!

Trots en extra lång paus vid sjön tog jag och Malchic rundan på rekordtiden fyra timmar och fem minuter. Den brukar ta fem timmar annars, men vi hade verkligen bra tempo och travade dessutom nästan hela vägen hem från skogen. Både Malchic och Tolstoy har riktigt bra kondition nu och de var inte ens särskilt svettiga. Det var verkligen en superhärlig ridtur och alla fyra njöt i fulla drag! En extra bonus att dessutom umgås med vovvarna :-)






5 kommentarer: