fredag 11 juli 2014

Förberedelser inför premieringen

Jag och Adilliya har de senaste veckorna övat ganska mycket inför premieringen på lördag. Att vänja sig vid träns gick över förväntan och svart repgrimma och ledrep inköptes för att matcha även om man inte får ha det under själva visningen. Pälsglans har också köpts in trots att hon redan glänser som en stjärna i solen och man ska visst även tvätta hästarna innan visning. Adilliyas man har fått vackra röda toner som troligtvis kommer av solblekning och tro det eller ej, men det känns som att hon på riktigt började fälla sommarpälsen igår!?!?! Norrländskan vill vara säker på att vara redo för vintern i tid :-)

I tisdags fick vi tillsammans med Helena och Cilnyi utställningsträning av en granne. Supergulligt av henne och mycket lärorikt! Adilliya var inte riktigt med på travövergångarna och att stå stilla var jättesvårt för man vill ju klia och umgås istället för att stå stilla och ha tråkigt...

Igår gick vi tillsammans med Helena och Cilnyi till premieringsplatsen och det gick jättebra! Adilliya var extra alert inne på området, men samtidigt sitt underbara trygga jag och vi travade jättefint på sandplanen :-)

Det känns som att det var en perfekt final på förberedelserna trots att jag gärna övat med träns något mer... Jag försöker verkligen att se det som en nyttig övning och rolig grej, men jag gillar inte tävling och bedömning utan blir lätt nervös så jag får påminna mig själv. Det är så mycket regler och traditioner och kläder, skor och nummerlappar ska man också fixa utöver att hålla koll på hur man ska gå och stå och hålla tyglar. Det känns som att läget är ganska stabilt för det viktigaste är ju att vi har roligt på vårt lilla äventyr och det ser jag fram emot! Här kommer lite bilder från besöket på premieringsplatsen igårkväll...5 kommentarer:

 1. Åh så spännande!

  Jag blir så rörd när jag läser och ser bilderna, tänk att lillan som ramlade in i min famn under sitt första försök att stå på sina långa ben den där januarikvällen, att hon ska visas nu.

  Stort lycka till, både till dig och Adilliya, och även till Helena och Cilnyi förstås. Kramar från oss.

  SvaraRadera
 2. Hon ser jättefin och harmonisk ut! Gorby fällde mässor av kort päls förra veckan, och igår när jag spolade alla med slangen för att svalka av dem. Stort lycka till imorgon! :)

  SvaraRadera
 3. Det kommer att gå kanonbra!
  Puss på Adillan och kram på dog!
  /Sy

  SvaraRadera
 4. Tack för era fina kommentarer!

  SvaraRadera