lördag 25 oktober 2014

Filippa på rehabilitering

I måndags var Filippa på djursjukhuset i Helsingborg igen på återbesök och en neurologisk undersökning gjordes av en jätteduktig veterinär som är specialist på nervsystemets sjukdomar och som dessutom visade sig vara whippetuppfödare. Vilken lycka!!!

Flera problem noterades hos Filippa och de tyder på flera skador. Veterinären förklarade pedagogiskt och trots att hon troligtvis aldrig blir helt återställd kan hon fortsätta att leva ett gott liv och rehabilitering kommer nog göra susen. Hon ordineras träning på vattenband för att få musklerna och resten av kroppen att vänja sig vid hur det är man rör sig. Efter förlamningen och många veckors vila behöver kroppen nu lära om och stärkas. Hon får även börja promenera lite smått och det känns verkligen jättekul!

Redan idag var det dags för första tillfället med vattenbandet... Det var inte jättekul tyckte Filippa och när det forsade och bubblade upp vatten i "glasburen" kändes det otäckt. Att förstå att man sedan ska gå när golvet börjar röra sig kom inte helt naturligt heller, men hon var jätteduktig och personalen tyckte att hon snabbt förstod och gick jättebra mitt på bandet. Jag lockade och gav godis och förhoppningsvis tycker hon att det känns okej att pyssla med detta en gång i veckan ett tag framöver. Vi fick även gymnastikövningar att göra hemma och var på en vibrationsplatta efteråt, vilket både jag och Filippa uppskattade. Kanske var det så att matte fick ut mer av den där vibrationsplattan som hjälpte till att lösa spänningar i kroppen... Ser fram emot nästa veckas rehab!


3 kommentarer:

  1. Stackars Flippis! Hon ser inte så nöjd ut..dumma matte ;-) Fast vad är det som är felet då? Har hon fått diskbråck?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hon var inte så nöjd med vattenträningen. Övningarna som vi gör hemma går dock jättebra och jag upplever redan förbättring :-) Diskbråck typ III är det med största sannolikhet, men alla symptom går inte att förklara i en samlad diagnos.

      Radera
  2. Hon vill nog komma till nyehusen på rehab:) istället....:)

    SvaraRadera