onsdag 5 mars 2014

Working Equitation-träning med Malchic

Det kommer fler inlägg om upplevelserna i Norrland, men jag får sticka emellan med ett inlägg om dagens träning med Malchic. Vi hade sällskap av Helena och Cilniy till ridhuset och jag tänkte prova lite av momenten från Working Equitation-banan i Gideå. Det blev slalom, ryggning i vinkel, flytt av kon mellan två hinderstöd och ett litet hopphinder. Malchic är jättetrygg med allt möjligt sådant och ryggningen gick jättebra trots att vi bara ryggat rakt tidigare. Energin var det sämre med tyvärr så jag får komma på en strategi som kan motivera honom att få mer energi och framåtbjudning. Banan behöver nog bli svårare och ha fler moment. Kul att ha provat och det känns kul att ha nytta av Malchics trygghet och vårt samarbete :-)

4 kommentarer:

  1. Du ska se att energin kommer. Dels så kan det kännas som trångt om plats för en basjkir med hindren, och dessutom kan han vara ängslig att förlora sig själv och dig i balansen. Med självsäkerheten kommer säkert framåtbjudningen ska du se :)

    Då kommer han göra galanta galoppombyten i treklövern ;) Skoj att du kan ta med dig WE-upplevelsen och utveckla den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag önskar att det var så, men han är jättetrygg och har exceptionell balans, så att hitta framåtbjudning är svårare. Tror att han behöver mer utmaning och kanske kan man prova det utomhus för i ridhuset är det inte samma upplevelse av nya intryck och mening med rörelse. Drömmer om galoppombyten i treklövern, det vore himmelskt!!!

      Radera