onsdag 29 januari 2014

Point to point och uteritt i helgen

När man rider ute är Malchic ofta pigg och glad, men han är svårmotiverad när han inte tycker att det är kul och ser ingen glädje i att springa runt för att det är kul att röra på sig utan han behöver ha en tydlig uppgift för att se en mening med den typen av träning. Att rida i ridhus eller ute där man håller till på samma mindre område under en längre tid är en utmaning för det gäller att ha en plan, annars blir han uttråkad eller börjar ha en egen plan om vart man ska...

I lördags red vi på ett stubbfält och tränade ihållande trav med point to point-tänk. Vi red fram och tillbaka och vid ena änden fick han beta en liten stund innan vi travade åt andra hållet. Det gick jättebra och han hade bra framåtbjudning samtidigt som han var lyhörd. På slutet fick vi till en fin galopp också, härligt!

Uteritter är min och Malchics passion och det är mest det vi gör. När Helena och Tolstoy är med är Malchic extra pigg och han älskar att gå bakom Tolstoy och genom tjuvnyp i baken säga att han tycker att det går för långsamt. När Malchic går först går han dock mycket ansvarsfullt spejande på omgivningen och mycket långsammare än Tolstoy. I söndags var vi ute tillsammans, men tyvärr var underlaget problematiskt. Trots det njöt hästarna tydligt av att vara i skogen och det är så härligt!

2 kommentarer:

  1. Smart! Låter som ett bra sätt att motivera! Men beta? Med den snön? :D Uteritter är härliga! Fast jag var en klant och valde bort snösulor, var ju bara blöt lera nyss... ;) /Karina

    SvaraRadera
    Svar
    1. På fältet var det inte snövallar, så det gick utmärkt att beta tyckte Malchic ;-) Ja, vädret är oförutsägbart och snöstyltor är en nackdel med skor... Hoppas ni får bättre underlag snart!

      Radera